Restauracja hotelowa z reguły ma bogate menu, aby zaspokoić głód i pragnienie wszystkich gości, zarówno tych bardziej wymagających, jak też niewybrednych. Przykładowo hotel pod warszawą specjalizuje się w kuchni regionalnej, ale ma w swojej ofercie także kilka bardzo dobrych dań z różnych krajów.
Popularnością cieszy się kuchnia azjatycka i polska. W restauracji - hotel pod warszawą możemy skosztować codziennie innego dania dnia poleconego przez szefa kuchni. Bardzo dobre są pierogi z serem, grzybami i kapustą a także placki cygańskie z zestawem surówek.
Możemy także zamówić z bogatego menu restauracji - hotel pod warszawą pieczoną kaczkę albo indyka w sosie własnym z pieczonymi ziemniakami i surówką ze świeżych warzyw. Jeśli jesteśmy miłośnikami kuchni greckiej lub węgierskiej czy portugalskiej także znajdziemy kilka dobrych dań zaspokajających nasze gusta kulinarne. W restauracji hotelowej nie obędzie się także bez wykwintnych win sprowadzanych z najlepszych winnic całego świata, co jest znakomitą wizytówką takiej restauracji..